Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Virágos tapéta

Megosztva TapétaGyár kft 2023/06/16 0 Megjegyzés(ek)

Virágos tapéta: variációk egy témára

A virágos minta szépsége abban rejlik, hogy elképesztően változatos formákban jelenhet meg. Vannak egészen apró, de nagyobb virágminták is, találkozhatunk visszafogott pasztell színekkel, de élénk harsány árnyalatokkal, lehet rajzolt, lehet fotószerű – variációk végtelen tárháza. Ebben a blogposztban mutatunk néhány változatot!

Virágos tapéták

A virágos tapéták a belső térben egyedülálló és gyönyörű dekor elemek, amelyek élettel és frissességgel töltik meg a helyiségeket. Ezek a tapéták rendkívül sokféle stílusban, mintával és színnel elérhetők, így lehetőséget nyújtanak a különböző hangulatok megteremtésére.

A virágos tapéták széles választékát kínálja a Tapétagyár, a szolid és letisztult virágoktól egészen az élénk és gazdag színekkel rendelkező, túldíszített tapétákig. A kisebb méretű virágok elegáns és romantikus hangulatot sugároznak, míg a nagyobb méretűek merészebb és feltűnőbb hatást keltenek.

Ezek a tapéták tökéletesen alkalmazkodnak a különböző helyiségekhez, legyen szó nappaliról, hálószobáról, vagy akár fürdőszobáról. A virágos minták hozzájárulnak a helyiség frissességéhez és kellemes környezetet teremtenek a lakásban.

Ma már igen modern kivitelben vásárolhatjuk meg a virágmintás tapétákat. Célszerű tájékozódni az elérhető anyagokról, mivel attól függően, hogy milyen helyiségben szeretnénk elhelyezni, más-más megoldás javasolt. Vannak például olyanok, amelyek növényi rost alapúak és gyapotszálakat tartalmaznak. Ennek köszönhetően légáteresztők, arról nem is beszélve, hogy roppant egyszerű a felhelyezésük. Léteznek olyan tapéták is, amelyek ellenállnak a víznek és a párának, ezek a vinyl és vinyl bevonatos tapéták, amiket kifejezetten fürdőszobába és konyhába ajánlanak.

Aki elegáns megoldást szeretne, annak kiváló választás a textil tapéta, ha pedig valami igazán extrára vágysz, akkor érdemes megnézni az XXL tapétát, aminek lényege, hogy akár 5 méter hosszan, ragasztás nélkül lehet felhelyezni a falra a dekorációt.

A következőkben bemutatunk néhány stílust, hangulatot, amit a virágos tapétákkal meg lehet teremteni.

Stílusteremtés virágmintával

 

Vidám


A virágminta alapvetően magában hordozza a vidámságot. Gondoljunk csak egy virágos mezőre, kevés szívderítőbb látvánnyal találkozhatunk! A színes, mosolygós virágok jó kedvre derítik az embert, ennek köszönhetően egy igazán kellemes helyiséget alakíthatunk ki, ha virágos tapéta kerül a falra. Az élénk színek megnyitják a teret, jól mutatnak a nappaliban, a konyhában, sőt, ha még természetes napfényben is bővelkedik a helyiség, akkor azon a bizonyos virágos réten érezhetjük magunkat.

Elegáns


A virágminta másik arca az elegancia. Ha halványabb, pasztell színekkel párosul, akkor kellemes és elegáns hatást érhetünk el vele. Különösen igaz ez a nagy virágmintára, ami látványos, vonzza a tekintetet, de nem tolakodó. Ha már a virágoknál tartunk, szót kell ejteni a természeti motívumokat ábrázoló tapétákról is! A pálmák, a helyek, az erdő mind-mind különleges atmoszférát teremtenek. Vannak egészen fotorealisztikus változatok és léteznek grafikus, rajzolt minták is, mindkét változat szépen mutathat a falakon.

Vintage


A vintage vagy más néven vintédzs egy népszerű, romantikus stílusirányzat, amihez tökéletesen passzol a virágminta. Ha szeretnénk kicsit régies, kicsit kopottas, de azért mégiscsak trendi megjelenést adni a helyiségnek, akkor kiváló választás. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha a kisebb virágminta mellett döntünk, ezek általában sokszor ismétlődő motívumok. Az ilyen jellegű tapéták felhelyezése egyszerűbb, hiszen a minta ismétlődik, viszont az illesztésekre nagyon kell ügyelni.

Gyerek


A virág egy vidám motívum, ami közel áll a gyerekek lelkületéhez. Ennek köszönhetően tökéletes választás lehet gyerekszobába is. Feldobja a helyiség hangulatát, de mégsem harsány stílusú. Célszerű egyszerű bútorokkal, például fehérrel kombinálni, ezzel ugyanis kiemelhetjük a csodaszép tapétát. Legyen szó egy kisbaba vagy egy nagyobb gyerek szobájáról, tökéletes választásnak bizonyulhat ez a minta. Időtálló és hangulatteremtő.

A Tapétagyár széles kínálatában külön kategóriában találhatók a virágos tapéták. Itt megannyi minta közül lehet választani, ennek ellenére, ha nem találod meg, amit keresel, akkor küldd el a kedvenc képedet, fotódat és elkészítjük neked tapéta formájában.

Tudtad már hogy nem csak tapétát, hanem hozzáillő párnahuzatot, függönyt és egyedi kárpitot is tudunk nyomtatni? Keress bennünket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Szólj hozzá