Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Laminált padló

Laminált padló

Minőség, stílusos megjelenés, gyors és egyszerű telepítés, időtállóság – vagyis mindaz amit a laminált padlók ígérnek számodra. Napjaink legnépszerűbb melegburkolat típusa a laminált padló, ami nem véletlen, hiszen számtalan előnyt tudunk felsorakoztatni mellettük. A valódi fa szépségét kiválóan reprodukáló laminált padlók rendkívül tartósak, amely köszönhető a minőségi alapanyagoknak és felépítésnek, továbbá a modern clickes telepítési rendszernek. Elérhetőek normál és nedvességálló kivitelek is, így már nem csak a nappaliban, háló- és gyerekszobában, de akár konyhában és fürdőszobában is használhatóak. A különféle laminált padló kollekciók, különféle stílusos megjelenéssel bírnak, találkozhatsz a megszokottnál nagyobb, vagy éppen kisebb méretű lapokkal, de még végtelenített mintázatú típusokra is bukkanhatsz. A laminált padlók nem csak szemmel jól látható értékekkel bírnak, de a műszaki adottságokat tekintve is kiemelkedőek, amiről a magas garanciális időtartam is árulkodik. Válogass kedvedre, nézd meg teljes laminált padló választékunkat!

 

Így válaszd ki a legideálisabb alátétet laminált padlódhoz

Tudtad? A laminált padló elengedhetetlen kiegészítője a megfelelő alátét, amely megvédi a padlót, nagyban hozzájárul a komfortos használathoz és még a lerakást is pozitívan befolyásolhatja. Ebből adódóan kiemelten fontos, hogy megtaláljuk a saját igényeinkhez mérten a legoptimálisabb alátét(ek)et! Több fontos szempont is létezik, éppen ezért sorra vesszük mindegyiket! Olvass tovább, szó lesz padlófűtésről, hangszigetelésről, hőmérsékletről és még arról is, hogy mi a teendő, ha forgalmas helyiségbe szeretnéd burkolni laminált padlódat! Mi több szakértőink véleményét figyelembe véve még bevált alátét típusokat is ajánlunk!

 

Ha padlófűtést fogsz használni

Amennyiben otthonod tervezésekor padlófűtés mellett döntöttél, nem csak a megfelelő padlótípust, de az ideális alátétet is fontos kiválasztanod. Egy jól megválasztott alátét – amelyet kifejezetten padlófűtéshez fejlesztettek ki – segíteni fogja a hő szabad áramlását a helyiségben. Minél alacsonyabb egy alátét hőállósági mutatója, annál jobb, természetesen ez kizárólag akkor igaz, hogyha padlófűtéshez keressük a legjobb megoldást! Ne sajnáld az időt a legoptimálisabb alátét megtalálására, ugyanis a hatékony padlófűtés pénzbeli megtakarítást is jelenthet!

 

Szakértő kollégáink segítségével összegyűjtöttük neked a padlófűtéshez alkalmas alátéteket. Amennyiben a legjobb lehetőség mellett szeretnél dönteni, figyelmedbe ajánljuk a Multiprotec 1000 alátétet, amely ásványi anyag tartalmának és anyag sűrűségének köszönhetően rendkívül alacsony hőállósággal rendelkezik, így tökéletesen átereszti a hőt. Továbbá háztartási használatra bizonyítottan jó megoldás lehet a Secura Thermo Aquastop Smart alátét is, így érdemes lehet opcióként ezt is felvenni a listádra.

 

Amennyiben fontos a hangszigetelés

Rendkívül zavaróak tudnak lenni egyes hangok, ilyen például a cipő kopogás vagy éppen amikor a gyerekek építőkockái hullanak mindenfelé – ezek bosszanthatják az adott helyiségben tartózkodókat, de akár a szomszédot is. Bár teljesen megszüntetni nem tudjuk a padlón hallható zajokat, nagy mértékben tudjuk őket csökkenteni a megfelelő alátét kiválasztásával. Létezik megoldás a szobán belül és kívül hallható, használatból eredő zajok csökkentésére is.

 

Szakértőink ajánlása szerint, amennyiben nem csak saját, de szomszédod nyugalmát is szem előtt tartod és a legjobb megoldást keresed, válaszd a Multiprotec Absolute alátét, amely abszolút (☺) csökkenti a szobán belül és kívül hallható hangokat is. Ezen kívül még jó szolgálatot tehetnek a Multiprotec Acustic vagy a Secura MAX Aquastop Smart alátétek is.

 

Amikor a hőmérséklet számít

Több olyan eset is létezik, amikor kiemelten fontos lehet a padló hőmérséklete, pontosabban melegsége. Ilyen például az, ha komfortosabbá szeretnénk tenni a mezítlábas használatot vagy gyermekünk számára a földön való játszást. Azonban az is előfordulhat, hogy pince vagy egyéb fűtetlen helyiség felett lévő szobákban kívánunk kellemesebb hőérzetet teremteni. A jó hír, hogy megfelelő hőszigetelő alátét használatával ezt a problémát is megoldhatjuk.

 

Szakemberek álláspontja szerint ebben az esetben a Secura MAX Aquastop Smart alátét bizonyul a legjobb választásnak, de bevált típus a Secura Extra Aquastop Smart alátét is.

 

Ha forgalmas helyiségbe burkolsz

Amennyiben magas igénybevételnek lesz kitéve az adott helyiség – legyen szó például irodáról, étteremről vagy akár egy lakás közlekedőjéről –, olyan alátétet mellett érdemes döntened, amelynek nyomószilárdsági mutatói a legmagasabbak. Így könnyedén megvédheted padlód zár-rendszerét (azokat a pontokat, ahol összeilleszted burkoláskor a laminált padlót) és csökkentheted a repedések és a szétnyílás esélyét.

 

Ilyen esetben a Multiprotec 1000 és a Secura Aquastop Smart alátéteket ajánljuk!

 

Végül, de nem utolsó sorban fontos megemlíteni, hogy minden egyes alátét több pozitív tulajdonságot hordoz magában, így a legtöbb esetben nem kell lemondanod egyikről vagy másikról, egyszerűen kiválaszthatod a számodra legideálisabb kombinációt!