Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Tapéta kamaszoknak

Megosztva TapétaGyár kft 2023/08/28 0 Megjegyzés(ek)

A kamaszkor az az időszak, amikor a gyerekekből fiatal felnőttek lesznek. Ilyenkor folyamatosan keresik, kutatják, hogy kik is ők valójában, mi dolguk itt a Föld nevű bolygón. Az önkifejezés színes tárházának egyik eleme a saját szoba berendezése. Milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a tapétát kamaszoknak? Nézzük a részleteket!

A kamaszkorban a fiatalok mindenben az önkifejezést keresik, ízlelgetik, próbálgatják, mi áll a legközelebb a szívükhöz, a stílusukhoz. Természetes, hogy a saját ízlésükre kívánják igazítani a saját szobájuk hangulatát is. A tapéta ebben jelentős szerepet játszik, ami ma már különféle anyagokból készülhet (pl.: vlies, vinyl), lehet mintás, lehet festhető, lehet mosható, sőt akár egyedi motívumokkal, képekkel is elláthatjuk.

Összegyűjtöttük, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kiválasztáskor!

Tapéta kamaszoknak: ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni!

 

Mit szeretne a gyerek?


Kétség nem fér hozzá, hogy minden kamasz határozott elképzeléssel rendelkezik arról, hogy mit szeretne a falakon látni. A pasztell finom árnyalatait, vagy a keményebb, mélyebb tónusokat, a hobbihoz köthető motívumokat, esetleg a kedvenc banda óriás képét? Lehetőségek végtelen tárháza!

A lényeg tehát, hogy minden esetben tudjuk meg, mi jár a gyerek fejében, mi az, amire igazán vágyik. Ebben nem érdemes egyezkedni, hiszen végső soron mégiscsak az ő szobájába kerül, ő fogja majd nézegetni. Ne csússzunk bele abba a hibába, hogy majd mi megmondjuk melyik legyen, mivel a családi békét tesszük ezzel kockára.

Persze érdemes követni a tervezési fázist és amennyire lehet az észszerű keretek között tartani az elképzeléseket. Nem árt, ha néhány praktikus tanáccsal is készülünk, például ha kicsi a szoba, akkor szerencsésebb lehet, ha csak egy falat tapétázunk, nem az összeset. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a tapéta harmonizáljon a meglévő bútorokkal és arra is, hogy játszhatunk a fényekkel, bordűrökkel, szegélyekkel is.

Mutassuk meg a lehetőségeket!


Lehet, hogy a gyereknek van elképzelése arról, hogy milyen tapétát szeretne, az azonban egyáltalán nem biztos, hogy tisztában van a lehetőségekkel. Érdemes megmutatni, hogy milyen nagy a választék, hogy például léteznek XXL tapéták, vannak fotótapéták, texturált tapéták stb.

Lehet saját kép is


A tapéta kamaszoknak az önkifejezés eszköze, ahogy ezt már fent írtuk. Sok fiatal próbálkozik ilyenkor fényképészettel, tervezéssel, rajzolással, valamilyen vizuális művészeti ággal. A modern technológiának köszönhetően ma már a gyerekek saját alkotásait is el lehet készíteni tapéta formájában, így igazán egyedi és különleges lehet a megjelenés. Kiváló választás lehet a fotótapéta is, amit könnyű felhelyezni és eltávolítani.

Előny, ha könnyen mosható


Bár a kisgyermekkori falfirkás időszaknak elméletig vége, érdemes mosható, vízálló tapétát választani. Ezeket sokkal könnyebb felhelyezni és nem utolsó sorban sokkal egyszerűbb a karbantartása is. Nem kell attól tartani, hogy a falra kerülő szennyeződések örök emlékek maradnak, mivel egyetlen mozdulattal, egy rongy segítségével könnyedén le tudjuk törölni a koszt, piszkot.

Jó minőségű


Bármilyen is legyen a minta a minőségből semmiképpen se engedjünk. A jó minőségű tapéta strapabíró, könnyen tisztítható, és az is előny, ha nem zárja el a nedvességet, vagyis nem járul hozzá a penész megtelepedéséhez.

Előny, ha könnyen cserélhető


A tapéták között vannak olyan típusok, amiket kifejezetten egyszerű cserélni. Ez rettentően fontos, mivel a tiniknek egyik nap ez tetszik, a másik nap pedig valami teljesen más. Sok fejtörést megspórolhatunk, ha öntapadó anyagot használnunk, ezeket az öntapadó fóliákat ugyanis könnyű felhelyezni és eltávolítani is.

Stílusarzenál a Tapétagyárnál

 

Modern tapéta


Modern mintás tapéta TMM013
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/modern_tapeta/modern_mintas_tapeta_013_csikos_kockas_varos_epulet

Csajos tapéta

Modern mintás tapéta TMM046
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/modern_tapeta/modern_mintas_tapeta_046_sotet_sziv

Design tapéta


A képen belsőépítészet, fedett pályás, kanapé, fal látható
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/egyedi_design_001_tapeta_absztrakt

 

 

Vintage tapéta


Vintage tapéta TVE012
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/vintage-tapeta/tapetagyar-tapeta-vintage-kornyezetbarat-2

Letisztult, egyszerű


Modern mintás tapéta TMM142
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/modern_tapeta/tmm142-varos-szurke

 

Szólj hozzá