Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Tapéta dekorációs ötletek: képzeleten innen és túl

Megosztva TapétaGyár kft 2023/03/07 0 Megjegyzés(ek)

A tapéta egy aduász, ha a belső tér hangulatának megteremtéséről van szó. A Tapétagyár jóvoltából csak a képzelet szab határt annak, hogy mi kerüljön a falra, mivel teljesen egyedi tapéták készülnek itt, amelyek maximálisan igazodnak a megrendelő igényeihez. Mit lehet kezdeni ezzel a hatalmas szabadsággal? Jöjjenek olyan tapéta dekorációs ötletek, amelyek segíthetnek a koncepció kialakításában.

A tapéta roppant sokoldalúan használható, ezért is vált annyira kedveltté a lakberendezők, felújítók, építkezők körében. Feldobja az összképet, miközben képes kiemelni, elrejteni, vezetni a tekintetet és hangulatot teremteni. A tapétával nincsenek korlátok, szinte bármit lehet. Ez a nagyfokú szabadság az embert zavarba ejtheti, hiszen, ha mindent lehet, akkor már csak egy dolog hiányzik: az ötlet.

Hogy segítsük a tervezést, hoztunk néhány remek megoldást. Íme, néhány tapéta dekorációs ötlet, amelyek jó inspirációként szolgálhatnak.

 

Tapéta dekorációs ötletek

 

Növeld a szoba méretét tapétával!

 

A tapéta kiválóan alkalmas arra, hogy optikailag befolyásold a szoba méretét. A legtöbb házban vannak olyan szobák, amikbe belépve az ember úgy érzi, hogy a falak összenyomják. Ezen a kellemetlen érzésen a tapéta segítségével könnyedén lehet változtatni. Ha függőleges mintázatot választasz, akkor a tér sokkal tágasabbnak tűnik majd és természetesen az is lényeges, hogy ha lehet, akkor a világos összhatású minták közül válassz! Ilyen lehet példásul a csíkos minta vagy éppen a felfele nyúló fa minta. Ez a tér nagyobbítás egy klasszikus és praktikus megoldása.

 

Rejts el és emelj ki!


A tapéták sokoldalúságáról már írtunk. Kicsit olyan, mint egy varázsanyag, amit bármire is borítunk rá, azzá válik, amivé mi szeretnénk. Remekül lehet a segítségével elrejteni olyan hibákat, amikről inkább magunk sem szeretnénk tudni, például a fal egyenetlenségét, a nem tökéletes felületet. Sőt még a sarkok élét is lehet tompítani, ha finomabb vonalakat szeretnének elérni.

Emellett azonban a kiemelés remek eszköze, hangsúlyozni lehet vele olyan szegleteket, amik önmagukban jellegtelenek. Ilyen lehet például egy sarok vagy éppen a tetőtér esetén, a tető dőlésszöge által kirajzolt kis tér, amit vidám tapétával dobhatunk fel.

 

 

 

Használd a tér elválasztására!


A más színű falak kialakításával könnyedén elválaszthatjuk a teret optikailag. Ha például a nappalin belül szeretnénk elhelyezni egy kis dolgozósarkot, akkor érdemes ezt elkülöníteni a helyiség többi részétől. Egy szép tapéta használatával ezt könnyedén meg lehet tenni. A természetesebb hatás érdekében érdemes ennek megfelelő zöldes árnyalatot és növény formákat választani, de nagyon jól mutatnak a geometrikus formák is.

 

Szín, méret és igen, a textúra is számít


A dekoráció esetében nemcsak a színek és a méretek fontosak, hanem az anyagok is. Ez ugyanis befolyásolja a megjelentést és azt is, hogy milyen körülmények között használhatók. A Tapétagyár kínálatában az alábbi anyagokat találod: 100% vinyl tapéta, vlies tapéta vinyl bevonattal vagy bevonat nélkül, öntapadós anyagok és textil anyagok, ezen felül pedig ecotex műbőrnyomtatást is vállalunk.

 

Gondolj a kültérre is!


A tapéta nemcsak beltéri falra kerülhet fel, akár védett kültéri felület dísze is lehet. Egy erkély, egy terasz sokkal hangulatosabbá tehető, ha viszünk bele egy kis színt vagy mintát. Érdemes arra törekedni, hogy a tapétázott felület amennyire csak lehet védett legyen a fény és az környezeti tényezők káros hatásaitól, így biztosítható, hogy sokáig szép és sérülésmentes maradjon.

 

Praktikum és design összhangja


A belső tér, a szobák megálmodása során az ember könnyen eshet abba a hibába, hogy a szépség és a design oltárán feláldozza a praktikumot. Ezt a hibát véletlenül se kövessük el! Egy otthon, egy belső tér végső soron használatban lesz, így nem árt, ha állja a környezet próbáit. Konyha és fürdőszoba esetén például mindenképp mosható és vízálló tapétát válasszunk. Szerencsére ma már vannak olyan anyagok is, amik nemcsak vízállók, de ellenállnak a karcoknak, a savnak és a lúgnak is. Sőt léteznek olyan megoldások is, amelyekkel a csempe felületét lehet bevonni, így egész egyszerűen adhatunk új külsőt a fürdőszobának.

 

Legyen a tapéta az a bizonyos központi elem!


Azt szokták mondani, hogy minden helyiségnek van egy szíve, egy központi eleme. Ez az, ami elsőként feltűnik, ha belépsz az ajtón, ami vonzza a tekintetet és ami meghatározza a helyiség hangulatát és a többi elemet is. Ez lehet egy bútor, egy festmény, de akár egy tapétázott fal is. Egy tapéta akkor tudja betölteni a központi elem funkcióját, ha megfelelően hangsúlyos és feltűnő. Ilyen például ez a design tapéta is.

 

 

Személyes tér, egyedi enteriőr


Ahhoz, hogy az belső tér, például egy nappali vagy egy hálószoba ne legyen túlságosan steril, ügyelni kell arra, hogy személyes dekoráció is kerüljön a térbe. Kiváló választás például, ha az egyik kedvenc családi fotó kerül a tapétára, az öntapadós anyagra vagy éppen egy vászonképre. A Tapétagyár bármelyiket el tudja készíteni a megrendelő számára, mindössze annyi a feltétel, hogy megfelelő minőségűnek kell lennie a kinyomtatni kívánt fényképnek. Erről a szolgáltatásról további információt találsz az alábbi oldalon.

 

Nemcsak a falra kerülhet tapéta


Amikor a dekoráció összeállításán gondolkodunk, akkor rugaszkodjunk el a megszokott keretektől. Ne csak a falak díszítésében gondolkozzunk, hanem a bútorok és az üvegfelületek megjelenésében is. Ne riasszon vissza senkit sem a nagy felület. Az XXL Textil tapéták felhelyezése például akár 50 méteres hosszúságban is lehetséges ragasztás nélkül.

Ha tapétával dolgozol, akkor a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Álmodd meg, mi pedig segítünk megvalósítani!
https://www.tapetagyar.hu/ 

Szólj hozzá