Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Hálószoba tapéta ötletek – hova és milyen tapétát tegyünk a hálószobában?

Megosztva TapétaGyár kft 2023/03/31 0 Megjegyzés(ek)

A hálószoba az otthon legintimebb pontja, ahova nem léphet be akárki. Ez a regenerálódás, a feltöltődés legfőbb helyszíne, éppen ezért annyira fontos, hogy az ember jól érezze magát abban a helyiségben, ahol álomra hajtja a fejét. Hogyan érdemes dekorálni és milyenre tervezzük a falakat? Jöjjenek a hálószoba tapéta ötletek!

Hálószoba tapéta ötletek: hova kerüljön a tapéta?

A fő falat hangsúlyozza

Minden helyiségben van egy fal, ami a hangsúlyos. Ezt a domináns falat remekül ki lehet emelni a megfelelő tapéta felhelyezésével. Ezzel a mintázattal ráerősíthetünk a fal központi szerepére, ami az egész szoba hangulatát meghatározza. Jellemzően egyébként a központi fal előtt helyezkedik el a franciaágy, hiszen ez a legfontosabb bútor a hálószobában.

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/viragos/TVS_131_enterior-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/virag-tapeta/viragos_tapeta_131_zold

Kiemelheti a fejtámlát

A hálószoba tapéta ötletek közül nem hiányozhat a háttámla hangsúlyozása. Ha a tapéta az ágy mögé kerül, akkor játszhatunk annak elhelyezésével. Feltehetjük úgy is, hogy a fejtámlának egyfajta keretet ad. Ezt elérhetjük úgy, hogy csak kissé nagyobb a tapéta, mint a fejtámla szélessége, így a támla körül lesz egy tapéta sáv, de akár úgy is, hogy olyan mintát választunk, ami keretbe foglalja azt.

 

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/vintage/TVE_040_enterior-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/vintage-tapeta/Tapetagyar%20Tapeta%20vintage%20kornyezetbarat%204

Lehet a szoba dísze, mint egy kép

A mai modern tapéták már köszönőviszonyban sincsenek a régről ismert, kissé sablonos megoldásokkal, amiktől idővel mindenki próbált megszabadulni. A tapétagyártás fejlődésével modern anyagok jelentek meg, amelyekre ma már szinte bármilyen mintát rá lehet nyomtatni. Különféle stílusú, struktúrájú, minőségű anyagokkal lehet találkozni, ha pedig valaki az igen színes választékban mégsem találná meg a megfelelőt, akkor egyedi igényeket, mintákat is fel lehet vinni a tapétára. Nincs tehát határ, bármit meg lehet valósítani. Ez nemcsak a mintára igaz, hanem méretre is, léteznek például XXL Textil tapéták, amelyekkel 3-4 méteres falak is dekorálhatók, méghozzá úgy, hogy a tapéta egy darabban van, vagyis nem kell az illesztéssel bajlódni.

Tapétagyár referencia: Platán Garden-Balatonboglár

Jól mutat a plafonon

Igazán különleges hatást érhetünk el, ha a tapéta nem ér véget a mennyezet határán, hanem arra is felfut. A két egymásra merőleges fal összekötésével egyfajta folytonosság jön létre, ami remekül mutat a hálószobában.

Mi van akkor, ha nem a főfalra kerül?

A tapéta tehát segíthet a főfal kiemelésében, de remek döntés az is, ha nem egy központi falra kerül. Ebben az esetben kombinálható egy különleges asztalkával, fotellel, amivel remek összhangot alkot.

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/tmm161-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/modern_tapeta/modern-tapeta-tmm161-szurke-pillangok

Milyen minta legyen?

Bármilyen szín, minta és elrendezés mellett is döntünk, a legfontosabb, hogy a színhasználat következetes legyen, így lesz egységes az összkép, így jön létre a harmónia. Alapvető szabály, hogy a nagyobb mintájú tapétákat tágasabb hálószoba falára helyezzük, ellenkező esetben összenyomják a teret a nagy motívumok. Vegyük sorra a legnépszerűbb stílusokat!

Vintage és otthonos

A vintage stílus otthonos, hangulatos, kényelmes és kellemes. A pasztell és púder színek jellemzik és persze a virág motívum, minden mennyiségben. Egy kicsit régies, egy kicsit kopottas, amelyben a régi bútorok új életre kelnek.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/vintage/TVE_070_enterior-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/vintage-tapeta/vintage_tapeta_070_rozsa_virag

Luxus és art deco

Az art deco csillogó, elegáns, ízléses és ünnepélyes, az arany, a fekete, a bőr remek elegyet alkot. Egy megosztó irányzat, ami van akinek tetszik és van aki túlzásnak tartja. Kicsit olyan, mintha egy múzeumba csöppennénk, persze csak a jó értelemben.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/td007-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/damask_tapeta/damask_007_tapeta_barna_kopott_hatasu

Modern és minimalista

A minimalista stílus letisztult, mindenféle sallangtól mentes, szolid és visszafogott. Ebben a stílusban gyakran találkozhatunk sötétebb árnyalatokkal, geometrikus formákkal, pöttyökkel, csíkokkal, de akár növénymintával is.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e202-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e202

Natúr és természetes

A természethez közelálló színek és minták segítenek egy olyan légkört megteremteni, ahol kellemes a pihenés. Bármilyen tájat, erdőt, tengerpartot a hálószobába varázsolhatunk, ráadásul, jellemzően ezek a tapéták nemcsak világosabb, hanem sötétebb tónusokat is felvonultatnak, így még szélesebb a választási lehetőség.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e228-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e228

Indusztriális és trendi

Az indusztriális stílus remekül illik a nagyvárosi otthonokba, előszeretettel választják például legénylakásokba. Fiatalos, modern és olyan anyagok megjelenítésével machinál, mint a fém, a kő, a tégla, a bőr. Nagyon jól áll egy hálószobának, ha ebben a stílusban rendezik be, ügyelni kell azonban arra, hogy az végeredmény ne legyen túlságosan rideg és hideg, ez ugyanis egy hálószoba esetében nem szerencsés.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_20_05_design/e094-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e094

Lágy és csajos

Az indusztriális stílus „párja” a lágy vonalakat, nőiességet megtestesítő irányzat. Az ilyen terek kialakítása kényelmes és könnyed, a színvilág világos, minden bútordarab semleges, egyszerű, általában fehér színűek a kiegészítők pedig visszafogottak.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/tapetak/viragos_tapetak/viragos_tapeta_tvs_157-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/virag-tapeta/viragos_tapeta_tvs157

A Tapétagyár különleges és egyedi mintájú tapétákat kínál, amiket akár vízálló, mosható anyagra is kérhetnek a vásárlók. Nézz körül a weboldalunkon és ismerd meg kínálatunkat!
https://www.tapetagyar.hu/

Nyitókép: Platán Garden-Balatonboglár

Szólj hozzá