Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Exkluzív tapéta: hozd ki a luxust az otthonodból!

Megosztva TapétaGyár kft 2023/07/04 0 Megjegyzés(ek)

A tapétákkal kapcsolatban sokakban él a tévhit, miszerint túlságosan mindennapi megoldások és kissé ódivatúak. Valójában azonban a ma kapható kínálatban igazán jó, minőségi és luxus kivitelű tapétákat is találunk. Milyen egy exkluzív tapéta? Ebben a blogposztban ezt a témát járjuk körül.

Az ember az otthonában szeretne olyan miliőt teremteni, ami kifejezi a személyiségét, kifinomult, elegáns, de mégis praktikus. Az exkluzív tapétáknak köszönhetően bárki a saját igényeihez szabhatja a terek megjelenését. Nézzük, mitől exkluzív egy tapéta!

 

Az exkluzív tapéták jellemzői

Egy tapétát három dolog miatt illethetünk az exkluzív jelzővel: az alapanyag, a készítője és a mintája miatt.

A tapéták alapanyaga meghatározza, hogy milyen minőségű termékről van szó. Értelemszerűen minél különlegesebb, strapabíróbb az anyag, annál magasabb árat kérnek érte. Az exkluzív tapéták esetében különleges megoldásokkal találkozhatunk, vannak például fémmel kombinált anyagok, olyanok, amik csillognak vagy éppen fluoreszkálnak, találkozhatunk textil tapétákkal, üvegszövetből készült tapétával, vlies és vinyl anyagokkal. Ezek jellemzően nemcsak jó megjelenést és tartást adnak, hanem sok esetben textúrát is, amitől még különlegesebb lesz a végeredmény.

A tapéták esetében is igaz, hogy a márkát meg kell fizetni. Amennyiben neves tervezők, grafikusok munkáit szeretnénk a falon látni és így megadni a helyiség exkluzív jellegét, akkor készüljünk fel arra, hogy ennek meg lesz az ára.

Az exkluzivitást nemcsak az alapanyaggal és a márkával érhetjük el, hanem a mintával is. Vannak olyan színek és alakzatok, amik kifejezetten erősítik, hogy egy nem mindennapi tapétával van dolgunk, ezekről messziről sugárzik az elegancia, a művészi jelleg. Szín tekintetében az arany, a mélyebb színek, mint például a smaragd, a fekete hozzák elő ezt a hangulatot. A minták közül exkluzív hatást érhetünk el a trópusi hangulatot idéző képekkel, de jó választás lehet a keleties stílus, az elvont formák, a geometrikus alakzatok is. Sose feledjük el, hogy a kevesebb több, vagyis a legegyszerűbb színek és minták elegánsabban hatnak, mint a túlzsúfolt kompozíciók.

Ha már a mintáknál tartunk, meg kell jegyezni, hogy a Tapétagyárnál egyedi grafikákat, mintákat is lehet kérni. Ha például van egy kedvenc képed és ezt szeretnéd tapéta formájában a falon látni, akkor annak semmi akadálya. Egy adatlap kitöltésével megadhatod, hogy mekkora felületet szeretnél tapétázni, melyik helyiségben helyeznéd el és a kép feltöltés után készítünk számodra egy ajánlatot. Ha ez megfelelő, akkor indulhat is a gyártás!

Egy tapétát nevezhetünk exkluzívnak a mérete miatt is. A modern technológiának köszönhetően XXL tapétákat is lehet már nyomtatni. Ezeket akár 10 méteres hosszúságig, egyben fel lehet helyezni illesztés nélkül. Kiváló hangulatot kölcsönöz a térnek és nagyon-nagyon mutatós megoldás.

Hova kerülhet exkluzív tapéta?

Az exkluzív tapéták sokféle helyiségben alkalmazhatók a teljes falon vagy akár hangsúlyossá is tehetünk a segítségükkel egy-egy részletet. A nappaliban például a tapétával könnyedén teremthetünk elegáns és kifinomult légkört. A hálószobában pedig romantikus vagy nyugtató hatást érhetünk el a különleges darabokkal.

A modern technológiának és eljárásoknak köszönhetően a fürdőszobában olyan ellenálló tapétákat használhatunk, amelyek könnyedén megbirkóznak a nedvességgel és a párával. Ezek jellemzően a vinyl bevonatos és a 100%-ban vinyl tapéták. A mosható, vízálló tapétákat a konyhában is el lehet helyezni, így gondoskodhatunk a falak tisztántartásáról.

A tapéta kiválasztása

Az exkluzív tapéták kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell vennünk. Először is, fontos, hogy a tapéta harmonizáljon az otthonunk stílusával és karakterével, a meglévő bútorokkal, berendezési tárgyakkal. A színek és minták kiválasztásakor figyelembe kell vennünk a tér méretét és a kívánt hangulatot is. Az exkluzív tapéták rendkívül változatosak, így könnyedén megtalálhatjuk az egyedi igényeinkhez illő mintát és színt.

Az exkluzív tapéták remek lehetőséget nyújtanak az egyedi stílus megteremtésére otthonunkban. Használjuk ki a lehetőséget, hogy kifejezzük egyéni ízlésünket és kreativitásunkat a tapéták által. Legyen szó vintage (vintédzs) stílusról vagy modern hangulatról, az exkluzív tapéták segítségével lenyűgöző dekorációt hozhatunk létre.

A Tapétagyár kínálatában temérdek mintát megtalálhatsz. Vannak exkluzív tapétáink, olyanok, amelyek jól használhatók fürdőszobákban, konyhában, gyerekszobában. Legyen szó vintage, modern, virágos vagy damask mintáról, nálunk biztosan megtalálod azt, amit keresel. Kattints és nézz körül a weboldalunkon, kérdés setén pedig vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

Szólj hozzá