Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Vízálló tapéta csempére

Megosztva TapétaGyár kft 2023/12/14 0 Megjegyzés(ek)

Vízálló tapéta csempére: a legegyszerűbb megoldás, ha egy kis frissítésre vágysz!

Felújítás szempontjából az egyik legkritikusabb pont a lakásban a fürdőszoba és a konyha. Ennek leginkább az az oka, hogy a régi hagyományokhoz híven, a legtöbb otthonban csempe került a falakra, amivel meglehetősen nehéz bánni. Ha egy kis frissítésre vágyunk, akkor az egész vizes helyiséget szét kell bombázni és a romokon felülemelkedve kezdhetjük meg csupán az újjáépítést. Van azonban ennél egy sokkal egyszerűbb módja annak, hogy új megjelenést adjunk a fürdőnek vagy éppen a konyhának: a vízálló tapéta csempére helyezése látványos, gyors és költségkímélő. Nézzük, mit kell tudni erről!

A csempe egyértelműen népszerű választás a konyhákban és fürdőszobákban, hiszen hosszú élettartamú, könnyen tisztítható és higiénikus. De ha más szempontokat is figyelembe veszünk - mint például az árat, a telepítés sebességét és a rugalmasságot -, máris sokkal jobb választásnak bizonyulhat a vízálló tapéta csempére felhelyezése. Nem beszélve a design szabadságáról, amit a tapéta kínál. A több száz minta közül választhatunk, így személyre szabottan alakíthatjuk otthonunk hangulatát.

Vízálló tapéta csempére: miért jó döntés?

 

Könnyű telepítés
A vízálló tapétának az egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen telepíthető. Nem igényel komoly szakértelmet vagy eszközöket, ami megkönnyíti az életet azok számára, akik szeretik a „csináld magad!” projekteket. Nincsenek bonyolult lépések, persze azért nem árt a biztos kéz a művelethez. Ráadásul, ha változtatni szeretnél a designon, a tapéta könnyen eltávolítható anélkül, hogy kárt tenne a csempefelületben.

Gazdag mintaválaszték
A második előny, ami a vízálló tapétát vonzóvá teszi, a gazdag mintaválaszték. Számtalan szín, minta és textúra áll rendelkezésre, amelyek segítenek személyre szabni otthonod hangulatát. Akár klasszikus, letisztult vonalakat szeretsz, akár élénk, játékos mintákat, biztosan találsz olyan tapétát, amely tükrözi az egyéniségedet és illeszkedik a környezetedhez.

Költséghatékony megoldás
Végül, de nem utolsó sorban, a vízálló tapéta egy költséghatékony megoldás a csempével szemben. A csempefelújítás szakmunkást igényel és időigényes feladat lehet. A tapéta azonban általában olcsóbb, és mivel könnyű felhelyezni, rengeteg pénzt takaríthatsz meg. Ezenkívül, ha kedved tartja, gyorsan és olcsón változtathatsz a kinézeten anélkül, hogy el kellene távolítani a csempefelületet vagy újra kellene burkolnod az egész helyiséget.

Vízálló tapéta típusok

A vízálló tapéták kiválasztásánál rengeteg opció áll rendelkezésre. Ugyanakkor a választást befolyásolhatják az egyedi stílusjegyek, a funkcionalitás és a tartósság. Két népszerű típusban érdemes gondolkodni, ha vízálló tapétát szeretnénk a csempére: az egyik a vlies tapéta vinyl bevonattal, a másik pedig a 100% vinyl tapéta.

Vlies tapéta vinyl bevonattal
A vlies, más néven nem szőtt tapéták, kimondottan kedveltek hosszú élettartamuk és könnyű telepítésük miatt. A vinyl bevonat extra védelemmel látja el a tapétát a nedvesség ellen, így hosszabb ideig ellenáll a párának, a nedvességnek és a víznek. Ez a tapéta típus remek választás lehet fürdőszobákba, konyhákba és olyan helyiségekbe, ahol magas a páratartalom.

100% vinyl tapéta    
A vinyl tapéta ideális olyan területekre, ahol a rendszeres tisztítás és a magas páratartalom elkerülhetetlen. Ez a tapéta amellett, hogy ellenáll a nedvességnek és a vízcseppeknek, könnyen tisztítható, mosható, súrolható. Előnye, hogy szinte bármilyen felületre felhelyezhető, beleértve a csempét is.

Inspirációk: igenis jó választás a tapéta a vizes helyiségekbe!

 

Mozaik-hatás a konyhában
A mozaik minta igen népszerű a konyhákban és a fürdőszobákban egyaránt. Ahelyett, hogy nekiesnénk a csempe eltávolításának és a mozaikok felhelyezésének, sokkal egyszerűbb, ha csempe mintás tapéta mellett döntünk!

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/konyhai/TKM_053_enterior-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/konyhai/TKM_053_enterior-844x600.jpg

Ételt a falra
A konyhákban jellemzően nagyon mennek az étkezéssel, evéssel kapcsolatos minták. Ha van egy jól funkcionáló csempefelületünk, amit szeretnénk felfrissíteni egy új dizájnnal, akkor a legjobb döntés a vízálló tapéta! Például ez a gyümölcs mintájú!

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/konyhai/TKM_057_enterior-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/konyhai/TKM_057_enterior-844x600.jpg

Modern és otthonos
Ha valahol sok csempével találkozhatunk az a fürdőszoba! Gondolj csak bele mennyi idő és energia a csempéket eltávolítani! Sokkal egyszerűbb, ha vízálló tapétát helyezünk fel. így rövid idő alatt újjá varázsolhatod a fürdőszobát. Ez a kagylóminta hogy tetszik?

https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/E216-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/E216-mockup-844x600.jpg

A Tapétagyár oldalán több száz minta és kiváló minőségű anyagok várnak. Kattints, és nézz körül az oldalunkon!

Szólj hozzá