Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Újdonság

Megosztva Robi Robi 2019/08/06 0 Megjegyzés(ek)

Bemutatjuk a még Európában is újdonságnak számító ECOTEX műbőrnyomtatót, mely lehetővé tesz egyedi digitális műbőrnyomtatást.

 

 

 

 

Érdekességek:


A szintetikus bőr alapanyagok története egészen a ’60‐as évekig nyúlik vissza, amikor is a PVC volt a legismertebb alapanyag. Az akkoriban is igen népszerű és a kor szellemének megfelelő technikai vívmány a Fiat500‐as modell belső kárpitozására kifejlesztett techno szövet alkalmazása volt az első kísérlet annak érdekében, hogy az üléshuzatok ellenállak és könnyen tisztíthatók legyenek. Ekkor indult el a szintetikus vagy eco bőr alapanyagok korszerűsítése, ipari felhasználásra történő kifejlesztése. Napjainkra a szintetikus bőr gyártók elkötelezték magukat arra, hogy olyan alapanyagokat gyártanak, melyek mintázata, strukturáltsága és minősége tökéletesen visszaadja a természetes bőrök érzetét.

Az olasz ECOTEX digitális bőrnyomtatási technológia hosszas fejlesztést követően a 2016‐ os Viscomon mutatkozott be először a digitális nyomtatási szektorban. Nagy érdeklődés övezte a bemutatót, mely után több nagy gyártó is megkereste a fejlesztőket. Végül az EPSON tudta a legjobb műszaki feltételeket biztosítani, így a két gyártó megkezdte az együttműködést, melynek keretében közösen folytatták a fejlesztést. A tesztek során a SureColor S szériás ecosolvent nyomtatóval egy menetben mintegy 1200 m2 szintetikus bőrt nyomtattak ki, nagy színterű és kontrasztos nyomtatási képet produkálva állandó nyomtatási minőség mellett.

A változatos alapanya választék új távlatokat nyit a felhasználók számára és lehetőséget biztosít a gazdaságos üzemeltetés mellett egyedi termékek gyártására a bútoripar, interior design, az autóipar vagy akár az egyre növekvő mobiltelefon kiegészítő gyártás piacán.

Az EPSON SureColor S eco-solvent és az ECOTEX technológiák ötvözése további előnyöket is nyújt a felhasználók számára. A rendszer komplexitása lehetőséget biztosít a digitális nyomtatási szolgáltatás kiaknázására, hiszen az EPSON eco-solvent nyomtatók önállóan is teljes értékűen használhatók plakát, molinó, öntapadós fólia, illetve eladáshelyi POP és POS eszközök gyártásra.

Szólj hozzá