Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Tapéta konyhába: kiváló megoldás, ezernyi lehetőség

Megosztva TapétaGyár kft 2023/05/05 0 Megjegyzés(ek)

A konyha egy olyan hely, ahol könnyedén piszkos lehet a fal. A főzés következtében az étel, a víz felfröccsenhet a falra, aminek a nyomait nem kis kihívás eltávolítani. Legalábbis akkor, ha a fal festett vagy pedig hagyományos tapéta került rá. Ma már azonban vannak olyan megoldások is, amik kiválóan alkalmasak akár ilyen jellegű helyiségekbe is. Miért jó ötlet a tapéta konyhába? Összegyűjtöttük a legfontosabb érveket!

A tapéta sokoldalú és kreatív választás, ha a dekorálásról van szó, új távlatokat nyitott a belsőépítészetben és különösen előnyös lehet a konyhában. A régi időkben a konyhát funkcionális helyiségeknek tekintették, de a modern lakberendezési trendek stílusos és hívogató helyiségekké alakították át, ahol az emberek összegyűlnek, főznek és szórakoznak. Fantasztikus kiegészítője lehet a konyhának, számos olyan előnyt kínál, amelyek praktikus és esztétikus választássá teszik ebben a helyiségben.

 

Tisztítható


A konyhában az egyik elsődleges szempont a tisztaság és a tapéta ebben a tekintetben praktikus választás lehet. Vannak olyan modern tapéták, amiket úgy terveztek, hogy moshatók és tartósak legyenek. A zsírfröccsenések, ételfoltok és egyéb szennyeződések enyhe tisztítószerrel, szivaccsal letörölhetők.

Alapanyag tekintetében a vinyl tapéta (vinil tapéta) a legjobb választás. Ez egy ellenálló, mosható felülettel borítja be a falat, ami a vizes helyiségekben, így a konyhában is jó választásnak bizonyul. Kiválóan bírja a párás, nedves környezetet, nem hullámosodik, púposodik fel, alaktartó, nem nyúlik ki és nem zsugorodik össze. Jól bírja az UV-t, nedves ronggyal egyszerűen tisztítható.

Sokféle minta van


A mosható, vízálló konyhai tapéták között ma már igen bőséges a választék, divatos színek, minták és textúrák közül választhatunk. A virágmotívumoktól a geometrikus mintákig minden stílushoz és ízléshez találhatunk megfelelő tapétát. Akár még a legegyszerűbb és legunalmasabb konyhát is fel lehet dobni egy jól megválasztott tapétával, ami képes tükrözni a konyha tulajdonosának személyiségét.

A minták között vannak olyanok, amik teljesen semlegesek, egyszínűek, találhatunk modern designt, a természetet idéző formákat. Természetesen vannak olyan tapéták is, amiket kifejezetten a konyhába terveztek, vagyis valamilyen ételt vagy italt ábrázolnak, például gyümölcsöket, kávét vagy bármilyen más mintát, ami a főzéshez kapcsolódik. Konyhai tapéta mintákat a weboldalon találsz!

Stílusteremtően egyedi


A helyiség adottságainak, a fényeknek, a belmagasságnak, a stílusnak, a bútoroknak megfelelően érdemes kiválasztani a tapétát, így hozható létre a kívánt összhang. A tapéta konyhába kiválóan alkalmas arra, hogy az egyes részeket kiemeljük, például hangsúlyozzuk az étkezőasztal mögötti falat vagy éppen a konyhapult feletti részt dobjuk fel.

A modern megoldásoknak köszönhetően ma már annak sincsen akadálya, hogy egyedi minta kerüljön a falra. Ez egy kiváló lehetőség, ha szeretnéd megmutatni a konyhában is a személyiségedet, hogy milyen stílus áll hozzád a legközelebb.

Textúrát ad


A textúrával rendelkező tapéták adnak egy kis pluszt, új dimenziót teremtenek. Léteznek például olyanok, amelyek alapanyaga dombornyomott, amik kifejezetten gazdag megjelenést adnak. A texturált tapéták a melegség és a meghittség érzetét kelthetik, így a konyhát hívogatóbbnak és kényelmesebbnek érezhetjük.

Költséghatékony


A tapéta költséghatékony megoldás lehet más falburkolatokkal, például csempékkel vagy hátfalburkolatokkal összehasonlítva. Többféle árkategóriában is kapható, így szélesebb közönség számára is elérhető. Ezenkívül a tapéta telepítése gyakran egyszerűbb és kevésbé időigényes lehet más falburkolatokhoz képest, ami segíthet a munkaerőköltségek csökkentésében.

Könnyű felhelyezni


A tapéta óriási előnye a csempével szemben, hogy könnyen fel lehet helyezni a falra. Első lépésként meg kell bizonyosodni arról, hogy sima és pormentes legyen a fal felülete, ezt követően ki kell mérni, hogy hova esnek az illesztések és kezdődhet is a felhelyezés! A tapétacsíkok alá ragasztót kell kenni, majd felhelyezni és lesimítani előbb kézzel, majd pedig simítóval. A folyamat roppant gyors és hatékony.

Könnyű cserélni


A tapétát tehát könnyű felhelyezni a falra és költséghatékony megoldás. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha kedvünk tartja, akkor bármikor dönthetünk a designváltás mellett. Egy csempe esetében az ember kétszer is meggondolja, hogy belevágjon-e a cserébe, a konyha felújításába. Ha azonban tapéta van a falon, akkor sokkal egyszerűbb dolgunk van. Akár egy nap alatt új stílust adhatunk a konyhának és még az ár miatt sem kell aggódni.

Elrejti a tökéletlenségeket


A konyhában a falak nagy igénybevételnek vannak kitéve, gyorsan koszolódnak, megsérülhetnek ezeket pedig meglehetősen nehéz elrejteni. A tapéta praktikus megoldás lehet e hibák elfedésére, és sima, hibátlan megjelenést biztosít. Elfedheti az apró repedéseket, foltokat vagy egyenetlen felületeket, így a konyhai falak friss és fényes megjelenést kapnak.

Nem csak a falra kerülhet


Mostanra már világosan látható, hogy a tapéta konyhába kiváló választás. Lényeges azonban, hogy nemcsak a falra lehet elhelyezni a tapétát, hanem akár a bútorokra is. Vagyis, ha meguntad a régi konyhabútorod, akkor egyszerűen vond be a bútorlapokat tapétával és már készen is van az új design.

A Tapétagyár oldalán bőséges választékot találsz. Kattints, és válaszd ki, hogy melyik a kedvenced!

Szólj hozzá