Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Design tapéta: a végtelen kreativitás

Megosztva TapétaGyár kft 2023/08/28 0 Megjegyzés(ek)

A tapéta egy praktikus és kényelmes megoldás, ha átalakításról, a belső tér kialakításáról van szó. Ma már igen korszerű anyagok és minták érhetők el, ennek köszönhetően egészen exkluzív megoldások léteznek. Ebben a blogposztban megnézzük, hogy milyen előnyei vannak a tapétázásnak és hogy mi jellemzi a design tapétákat!

A tapétázás előnyei

A falak nagy szerepet játszanak abban, hogy milyen egy helyiség hangulata, mennyire érezzük ott jól magunkat. A tapétázás egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy stílust adjunk a hálószobának, a konyhának, az irodának vagy éppen a nappalinak. Vegyük sorra, milyen előnyei vannak a tapétázásnak!

Sokszínű


A tapétázás lehetővé teszi, hogy különféle dizájnok közül válasszunk, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb mintát és stílust. Választhatunk például hagyományos mintákat, modern geometriai formákat vagy akár egyedi, saját képek is kerülhetnek a tapétára.

 

Gyors


Kiváló alternatívája a festésnek. Annál sokkal tisztább, gyorsabb. Sokkal egyszerűbb és időtakarékosabb folyamat, ráadásul könnyebb elérni a professzionális és egyenletes végeredményt.

Elfed


A tapéta jól alkalmazható olyan falakon vagy felületeken, amelyeken apróbb hibák vagy egyenetlenségek vannak. Segít elfedni ezeket, így egyenletes és tökéletes lesz a falfelület.

Tartós


A jó minőségű tapéta tartós és ellenálló anyagból készül, ez garantálj a hosszú élettartamot. Továbbá, könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, ellenállnak a foltoknak és a kopásnak, így sokáig megőrzik eredeti fényüket.

Óvja a falat


A tapéta nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem védelmet is nyújthat a falaknak. Képes ellenállni a nedvességnek, a penésznek és a kisebb mechanikai sérüléseknek is.

Rugalmasan alakítható


A tapéta könnyen eltávolítható, így egyszerű dolgunk van, ha új stílust szeretnénk kipróbálni.

Környezetbarát


Sok tapéta készül környezetbarát anyagokból, mint például újrahasznosított papírból vagy természetes rostokból. Ez lehetővé teszi, hogy környezettudatosan díszítsük lakásunkat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az esztétika vagy a minőség terén. A modern technológiának köszönhetően mérgezőanyagoktól, oldószer-kipárolgástól mentes tapétákat lehet nyomtatni.

A design tapéta az egyediség kulcsa

Design tapéták egyre népszerűbbek, mivel különleges és elegáns megjelenést kölcsönöznek a tereknek. Kiválóan alkalmasak arra, hogy domináns jellegükkel kihangsúlyozzanak helyiségrészeket, és egyedi atmoszférát teremtsenek. Ezek a modern dekor tapéták változatos mintákban érhetők el, és számos helyiségben, mint például a nappaliban, hálószobában, konyhában vagy akár az irodában is használhatók.

A design tapéták művészi alkotások, amelyek képesek megváltoztatni a tér hangulatát, így hozzájárulnak ahhoz, hogy különleges enteriőrt alakítsunk ki. A nem mindennapi minták és az elegáns kivitelezés garantálják, hogy a falak kiemelkedő látványelemek legyenek.

A legnépszerűbb design tapéta minták

 

A természetes


Zöld levelek és fák, színes virágok, realisztikus tájképek és művészi grafikák – A természetes motívumok, minták igen sokfélék lehetnek, ami közös bennük, hogy kötődnek valamilyen formában a természethez, a növényekhez, az állatokhoz. Manapság igen divatosak, különösen azok a változatok, amiken nagy motívumok jelennek meg. A trópusi erdőket idéző hangulat például kifejezetten népszerű.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e225-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e225

A minimál


A minimál design a tapéták esetében is hódít. A mai kor a túlzsúfoltságról szól, mindenből nagyon sok van, minden telített. Ezt ellenpontozza a minimál irányvonal, aminek jellemzője a letisztultság. Ez a tapéta például egy egyszerű színátmenettel machinál, az eredmény mégis magért beszél.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e220-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e220

A pasztell


A pasztell egy nagy klasszikus, aminek helyet kell kapnia a design tapéták között is. A halvány, visszafogott színek, a finom vonalak egyszerűen nem mennek ki a divatból. Minden korban a nőiességet, az eleganciát szimbolizálják.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e213-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e213

A geometrikus


Négyzetek, csíkok, vonalak, körök, háromszögek – A geometriai alakzatok játéka már több korszakon keresztül kísér minket. Ma is igen népszerűek ezek a minták, ami nem is csoda, mivel jobbnál jobb megoldások születnek ebben a témában. Bárhol jól mutathatnak, de különösen megállják a helyüket például a dolgozószobában vagy az irodában.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e227-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e227

A gyerek


A gyerekszobák esetében két fő irányvonal vannak: a színes harsány és a visszafogott. Utóbbira mutatunk egy példát, ami finom és ízléses, az állatmintából azonban rögtön tudhatjuk, hogy egy gyerekszoba tapétával van dolgunk.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e229-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e229

A domináns


Vannak azok a tapéták, amik annyira vonzzák a tekintetet, hogy egyszerűen lehetetlen nem rájuk nézni. Ezek jellemzően kiválóan alkalmasak a kiemelésre, mivel kellően domináns megjelenést kölcsönöznek.
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/e206-mockup-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/egyedi_design_tapeta/e206

 

A Tapétagyár design tapétáinak segítségével egyedi és különleges hangulatot varázsolhatsz. Nézz körül a weboldalunkon és ismerd meg tapétakínálatunkat!

Szólj hozzá