Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Csempe hatású tapéta konyhába

Megosztva TapétaGyár kft 2023/10/02 0 Megjegyzés(ek)

Régebben alapelvnek tartották, hogy a vizes helyiségekbe, a konyhába, a fürdőszobába és a mosókonyhába csempét tettek a falra. Ennek oka az volt, hogy a csempe vízálló, a páratűrése kiváló, nem árt neki a nedvesség. A modern tapéta alapanyagok megjelenésével azonban a lehetőségek köre kibővült, így ma már annak sincs akadálya, hogy egy vizes helyiségben tapétázzunk. Sőt, ha akarjuk még a designról sem kell lemondanunk: a csempe hatású tapéta konyhába, fürdőszobába is tehető.

Tapétát a konyhába!

A vizes helyiségekben a modern tapétákat aggodalom nélkül felhelyezhetjük, ezek alapanyaga a legtöbb esetben vinyl vagy vlies, vinyl bevonattal.

A vinyl tapéta jól tisztítható, egy ronggyal könnyedén le lehet törölni a szennyeződéseket a felületéről. Elrejti a fal egyenetlenségeit, a kisebb repedéseket is. A konyhában és a fürdőszobában megjelenő nedvesség és a pára nem kezdi ki, az anyagban nem okoznak semmiféle változást ezek a külső hatások.

A vlies tapéta vinyl bevonattal hasonló tulajdonságokkal bír, mint a 100%-ban vinyl. A különbség, hogy a vlies növényi rost alapú, gyapotszálakat tartalmaz. Könnyű a felhelyezése, jól tapad, nem nyúlik, nem zsugorodik, bírja az igénybevételt, mosható és súrolható.

A tapéta előnyei

Számos előnye van annak, ha a konyhába vagy a fürdőszobába vinyl vagy vinyl bevonatos vlies tapétát teszünk a falra. Nézzük, melyek ezek!

Vízállóság
A vízálló tapéta speciális anyagból készül, amely ellenáll a nedvességnek és cseppfolyós anyagoknak. Ez különösen fontos a konyhában, ahol folyamatosan jelen van a pára, gőz és a folyadékok. A vízálló tulajdonságok megakadályozzák a tapéta elszíneződését, felpúposodását.

Penészállóság
Köszönhetően annak, hogy a tapéta vízálló, a penész kialakulására is kisebb az esély. A légáteresztő anyagok kellő szellőzést biztosítanak, de nem engedik át a nedvességet. Ez nagyon fontos, mivel a penész komoly egészségi problémák okozója lehet.

Tisztíthatóság
A vízálló tapéta könnyen tisztán tartható. Foltok és szennyeződések egyszerűen eltávolíthatók enyhe tisztítószerekkel vagy nedves ronggyal. Ez lehetővé teszi, hogy a felületek mindig tiszták és higiénikusak maradjanak.

Tartósság
Hosszú élettartammal rendelkezik, mivel ellenállóbb a nedvesség, a hőmérséklet-ingadozások és a konyhai tevékenységek okozta igénybevételekkel szemben. Ez azt eredményezi, hogy hosszú távon is szép és esztétikus marad.

Design lehetőségek
A vízálló tapéták nemcsak funkcionálisak, hanem esztétikailag is vonzóak lehetnek. Különleges minták, textúrák és színek alkalmazásával a konyha dizájnjába egyedi és személyre szabott jelleget vihetünk.

Tapéta vagy csempe

Láthatjuk, hogy a vízállóságban ma már nincs különbség a csempe és a tapéta között, mindkettő jól megállja a helyét ott is, ahol számolni kell a nedvességgel. A tapéta azonban előnyösebb választás lehet, mivel könnyebb felhelyezni, ma már akár öntapadós tapétát is választhatunk, amit csak fel kell simítani a falra. Ennek köszönhetően a munkadíj is alacsonyabb lesz, vagyis a felhelyezés gazdaságosan megoldható.

Ez egyben azt is jelenti, hogy akár gyakrabban is felfrissíthetjük a vizes helyiségek kinézetét, hiszen egy nap alatt elvégezhető a munkálatok. Szemben a csempével! Ha szeretnénk cserélni vagy javítani kell például a csöveket, akkor a fent lévő csempét előbb le kell verni, ami önmagában is hatalmas munka, majd a megfelelő alapozások után lehet felhelyezni az új csempét. Ez sokkal hosszadalmasabb és költségesebb folyamat.

Ha tehát tehetjük, akkor célszerűbb a tapétához nyúlni!

Csempe hatású tapéta konyhába

Ha beláttuk, hogy a tapéta jobb választás lehet, mint a csempe, de mégis ragaszkodnánk a csempemintához, akkor van egy jó hírünk! Léteznek olyan csempehatású tapéták konyhába, fürdőszobába, amelyek visszaadják a jól megszokott kinézetet.

Csempe hatású tapéták a Tapétagyárnál

A Tapétagyár különleges konyhai csempéket kínál, amelyek között vannak csempehatású minták is. Ezek közül mutatunk be néhányat!

Kék kockás minta
Klasszikus kocka minta kékben. A különlegességét az adja, hogy a kék különböző árnyalataiban pompázik.
Konyhai mintás tapéta TKM_053

Zöld apró minta
Az apró zöld kockák vidámságot csempésznek a mindennapokba. Ki ne szeretné, hogy a konyhája élettel teli legyen?

Konyhai mintás tapéta TKM087

 

Mintás és kockás
A hagyományos színes-kockás megjelenést az étkezéshez, a konyhához kötődő szimbólumokkal dobták fel ennél a tapétánál.

Konyhai mintás tapéta TKM077

Kíváncsi vagy, milyen minták vannak még? Keresd fel a webáruházunkat, ahol ezernyi tapétával várunk! Frissítsd fel az otthonod velünk!

Szólj hozzá