Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Baba tapéta: otthon az első pillanattól fogva

Megosztva TapétaGyár kft 2023/08/28 0 Megjegyzés(ek)

A babavárás igen fontos állomása a gyerekszoba kialakítása. Ma már igen bőséges a kínálat, ha baba tapétáról van szó, a gyerekminták változatos tárházából lehet válogatni. Ebben a blogposztban megmutatjuk, hogy mire érdemes ügyelni tapétaválasztáskor és azt is, hogy melyek a legnépszerűbb, divatos gyerektapéta minták.

A gyerekszoba az a hely, ahol a kicsi felnő, életének első felében ez jelenti számára a bázist, a biztos helyet. Nem mindegy hát, hogy milyen hangulatot árasztanak a falak! Nézzük, mire érdemes figyelni a tapéta kiválasztásakor!

 

Életkornak megfelelő legyen


Senkit nem lep meg, hogy egészen más minta illik egy babaszobába, mint egy 5-6 vagy éppen egy 10-15 éves gyerek kuckójába. A baba tapéta kiválasztásakor egyértelműen a szülők kezében a döntés joga, ahogy cseperedik a kis lurkó érdemes azonban kikérni a véleményét. A szoba ugyanis az övé, a lényeg, hogy ő jól érezze magát a falak között, passzoljon a stílusához, kibontakoztathassa egyéniségét, egyediségét. Kerüljenek fel a falra a kedvenc mesehősök, figurák, minták!

Egyszerűen lehessen tisztítani


Különösen a babaszoba és a gyerekszoba esetében lényeges, hogy könnyen mosható, tisztítható legyen a tapéta. A koszos kezecskék, a tollak, festékek könnyedén nyomot hagynak a falon, de az etetések közepette még étel is kerülhet a felületre. Amennyiben mosható tapétát választunk, akkor nem kell aggódni a foltok miatt! A vinyl tapéták például kifejezetten könnyen tisztíthatók, egy rongy segítségével egyszerűen le lehet törölni a szennyeződést.

A tisztítás szempontjából lényeges, hogy a tapéta ne zárja le teljesen a falat. Ha ugyanis ez megtörténik, akkor ha nedvesség keletkezik, például lecsapódik a pára, nem tud távozni a falból, beszorul a tapéta alá és megindulhat a penészedés. Ez egy babaszobában semmilyen formában nem megengedhető. A vlies tapéták például gyapjúrostokból készülnek, átengedik a nedvességet, így meggátolják a penész kialakulását.

Könnyen variálható


A tapéta sajátossága, hogy egyszerűen cserélhető, variálható. Ez hatalmas kincs, ahogy ugyanis növekszik a gyermek, változnak majd az igényei is. Ha tapéta van a falon, akkor egyszerűen el tudjuk távolítani a régit és némi előkészület után fel is helyezhetjük az új designt. Ez még nem minden! A Tapétagyár kínálatában kaphatók például öntapadós fóliák is, amikkel még gyorsabban adhatunk új megjelenést a falaknak!

Az átalakítás során dönthetünk úgy, hogy az egész szoba a kiválasztott mintában pompázzon, de az is kiváló megoldás, ha egyetlen falat vagy egy sarkot újítunk meg időről időre.

Minőségből nem érdemes engedni


A baba tapéta akkor jó, ha elér egy bizonyos minőségi standardot. Különösen fontos például, hogy tartós legyen, kopásálló és jól bírja a strapát, hiszen egy baba szobájában szinte bármi megtörténhet vele. Ezen felül lényeges, hogy ne legyen káros a baba egészségére. A Tapétagyárnál például 3. generációs LATEX technológiával készülnek a tapéták, ami megkapta a legmagasabb környezetvédelmi elismeréseket. Nincs oldószer-kipárolgás, nem mérgező, nincs semmiféle szaga a tapétának, így bárhol, óvodákban és kórházakban is bátran használható.

Figyeljünk a színekre


A baba tapéta kiválasztásakor fontoljuk meg, hogy milyen szín- és formavilág mellett döntünk. Ez alapjaiban határozza meg a hangulatot, vannak színek például amik serkentik, élénkítik a figyelmet, leginkább az erős, markáns árnyalatok, míg vannak olyanok is, amik inkább nyugtatóan hatnak, barátságos légkört teremtenek.

Egyedi megoldások


Ma már minden területen az egyediség a menő. Ha szeretnénk követni a trendeket is, akkor akár egyedi tapétát is választhatunk, vagyis elküldhetjük, hogy milyen fotót, mintát, rajzot szeretnénk látni a falakon. Készült egy csodás családi fotó? Megőriznénk az első baba rajzot? Akár ezekből is készíthetünk egyedi tapétát!

Baba tapéta ötletek a Tapétagyár kínálatából

 

Kislány szoba ötletek


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/gyerektapeta/tgy_146_mockup_web-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_enterior/gyerektapeta/tgy_146_mockup_web-844x600.jpg

Kisfiú szoba ötletek


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_uj_tapetak/gyerektapeta/gy028_mockup_web-672x478.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/gyerektapetak/gyerektapeta/gyerektapeta_gy028

Állati megoldások


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_20_04_gyerek/jungle-animal-2-672x478.jpg
https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_20_04_gyerek/jungle-animal-2-672x478.jpg

Mesés figurák


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/_20_05_15/unicorn-girl-room-2-web-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/gyerektapetak/gyerektapeta/unicorn-girl-room

Vidám színek, formák


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/Gyerek%20enteri%C5%91r%C3%B6k/TGY_043-844x600.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/gyerektapetak/gyerektapeta/tapeta_gyermekeknek_043_bagoly_madarak_viragok

A világ egy kis szobában


https://www.tapetagyar.hu/image/cache/!-100-tapetak/GYT024-mockup-672x478.jpg
https://www.tapetagyar.hu/tapeta_mintak/gyerektapetak/terkepes_tapetak/gyt024

A Tapétagyár kínálatában mindent megtalálsz, amire szükséged lehet! Ha pedig mégsem, akkor elkészítjük számodra azt, ami a legjobban passzol a helyiségbe! Nézz körül a weboldalunkon!

Szólj hozzá