Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

Tudnivalók

A tapéta választás a Te dolgod, de választás előtt kérjük legyél figyelemmel a családtagjaid belső világára, mozgásterére, hangulatára és a lakás fényviszonyaira.

A jövendő vagy a meglévő lakásunk átalakításánál vagy ház berendezésénél a részletek fontossága számít a végső összképet illetően.

A lakásunk remek ízléssel kiválasztott bútorait, a padlóburkolatait egy csapásra tönkretehetjük, ha a falak színére, mintájára vonatkozóan nem kellő gondossággal járunk el.

 

A falak díszítését a világon mindenhol fontosnak tartják, így ebből hazánk sem kivétel. A Tapétagyár kiemelt célja az otthon csinosítása.

 

Jelszavunk: "ne csak éljünk a lakásban, hanem jól érezzük magukat benne, tegyük különlegessé mi magunk".

Nézd meg videóinkat, olvasd el tudnivalóinkat

...velünk milyen egyszerűen feldobhatod otthonodat!

 

 

 

Három legfontosabb dolog ami a piacon ma forgalomban lévő tapétától megkülönböztet minket:

 • saját magunk gyártjuk a tapétáinkat, ezért egyedi formát és méretet is elkészítünk egyéni elképzelésük alapján!
 • környezet barát PVC mentes alapanyagra nyomtatunk,
 • Egy 3. generációs LATEX technológiával nyomtatjuk meg az összes alapanyagot, mely a legmagasabb környezetvédelmi díjakat és elismeréseket kapta! (bővebben a www.triform.hu weboldalon találhat a technologiáról) Nem mérgező, nincsen semmilyen oldószer párolgás, teljesen szagtalan. Egyetlen nyomtató amivel Kórházakban, óvodákban lehet alapanyagot nyomtatni!!!

Javasoljuk a következőket:

 

 

 • hagyjunk időt a választásra, hogy kerek legyen az összkép
 • a lakás falát melyet dekorálni szeretnénk fotózzuk le, és küldjük el mailen, vagy hozzák el magukkal stúdiónkba
 • ha egy meglévő lakáselemhez szeretnénk a tapétánkat elkészíteni pld. az olvasó lámpa mintája, vagy egy párna mintája amit viszont szeretnének látni a falon, azt is megoldjuk, így akár teljesen egyedi hangulatot tudunk készíteni.
 • dobjuk föl tapétánkat egy-két képpel, használjuk a képzeletünket tervezzünk oda is fotót ahol szűk a hely esetleg félünk attól, hogy a falból kiálló dolgok már útban lennének. (lsd. egyedi menüpont, fotó fal..)

Ami még szükséges a cél érdekében, egy kis tapétázási alapismeret:

 • vigyázzunk arra, hogy falunk sima és pormentes legyen, mielőtt felhelyeznénk a dekorációt
 • mérjük ki rajzoljuk föl a falunkra a kezdő vonalat és onnan indítsuk el a fóliázást
 • méret vonalak fogják jelezni a tapéta további illesztését
 • minden egyes illesztés előtt vízbe kell mártani a tapétát, lsd. kisfilm
 • felülről engedjük és simítjuk lefelé a tapétát. Először a kezünkkel nagyvonalúan felragasztjuk, aztán pedig a simítóval eltávolítjuk a felesleges vizet és ragasztót
 • végül az egészet áttöröljük kívülről egy nedves ronggyal.
 • ami kell, hogy tudjál dolgozni az egy simító (lsd. kellékek), egy sniccer és egy kis víz! ( a kellékeket be is szerezheted akár tölünk is! )
 • a régi nem sima felületű tapétát (pl. fűrészporos) mindenképpen szükséges eltávolítani
 • az ablak szélétől kiindulva tapétázzunk, hogy az ablaknál illesztés ne legyen, mert nagyon látszik

Fontos tudnivalók:

 

 

A tapéta felrakása előtt a javasoljuk a szegmensek kiterítésével meghatározni a kép pozícióját annak érdekében, hogy a kívánt grafikai elem a falon majd jó helyre kerüljön.

 

Egyes esetekben (pl. nem függőleges falaknál, és/vagy íves, illetve szögben dőlt falaknál) a képre +10-10 cm kifutó kerülhet, így felhelyezés előtt célszerű a kép helyzetét pontosan meghatározni, hogy a megfelelő helyre kerülhessen a kifutó és azokat a szükséges helyen lehessen levágni. A nem megfelelően elvégzett felhelyezésért, utólag nem vállalunk garanciát.

Tapétagyár anyagleadási paraméterek:

 

Az egyedi nyomtatáshoz az állományokat tif, jpg, pdf formátumban tudjuk elfogadni. A vektoros EPS és PDF formátumot is nagyon szeretjük :-)

A szokásos adathordozókat tudjuk fogadni, ezeken kívül mód van file-küldő alkalmazások használatára: mammutmail.com vagy wetransfer.com, vagy toldacuccot.hu.

 

Általában igaz, hogy minél nagyobb felbontású kép áll rendelkezésre, annál jobb lesz a végeredmény.

 

Ideális, ha a kép 1:1-es méretben van 150 dpi-vel elmentve, de ha a kép jó minőségű, tehát elég éles, nem alul- vagy túlexponált stb... elegendő lehet kisebb felbontású kép is, viszont egy gyenge minőségű, rosszul exponált, hibásan megvilágított fotón nem segít a nagy felbontás sem.

 

Pontosan csak egy A4-es minta nyomtatása után lehet eldönteni, hogy a kép minősége megfelel-e majd az elvárásoknak.

 

Kérlek, juttassd el hozzánk a rendelkezésedre álló és kérdéses képedet, szívesen megnézzük, hogy alkalmas-e a nagyméretű tapétanyomtatásra. Amennyiben nem digitális formában van meg az állomány, szkenneléssel is állunk szolgálatodra :-)

Fotókról általában:

 

 

A weboldalunkon található fotók célja az érdeklődés felkeltése és ötletelés. Mindenkit szeretnénk biztatni, hogy saját fotókból és legálisan megvásárolt fotókból készítsen tapétát!

 

Cégünknek nem feladata a kapott fotók ellenőrzése, a képeket csak a minőségi paraméterek szempontjából vizsgáljuk meg!

 

Fotók minőségével kapcsolatban elmondható, hogy a ha a kép hosszabbik oldala 4000-5000 pixel fölötti, az már egy kisebb poszterhez elegendő lehet, de egy teljes falat betöltő képhez ennél jobbra is szükség lehet.

 

Fontos: A nyomtatott tapéta színe az Ön monitorján láthatótól eltérhet!