Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ.

ECOTEX műbőrnyomtatás

ECOTEX 001


műbőr
405 g / m2
Tulajdonság: nagyon elasztikus, közepes textúra
Javasolt felhasználás: bútor, könyv borító, sisak borítás
Ár: 1-5nm-ig: 24.900 Ft
      5-20nm-ig: 22.410 Ft
      20nm felett egyedi ajánlat
Lágy szintetikus bőr, amely széles körben használható ajándéktárgyak, divatárúcikkek és bútorok gyártásában. Lágyságának és rugalmasságának köszönhetően sokoldalú és ellenálló.

 

 

ECOTEX 002


műbőr
590 g / m2
Tulajdonság: elasztikus, közepes textúra, nagyon jó kopásállóság
Javasolt felhasználás: divat kiegészítők, ágy fejlap, bútor
Ár: 1-5nm-ig: 28.500 Ft
      5-20nm-ig: 25.650 Ft
      20nm felett egyedi ajánlat
Szintetikus bőr, melyet a bútoriparban, divatiparban alkalmazzák, valamint belsőépítészeti felhasználásra is alkalmas. Enyhén dombornyomású és enyhén fényes felületű.

 

 

ECOTEX 003


műbőr
590 g / m2
Tulajdonság: enyhén elasztikus, nagy textúra, nagyon jó kopásállóság
Javasolt felhasználás: ülőfelület kialakítás, bútor
Ár: 1-5nm-ig: 32.600 Ft
      5-20nm-ig: 29.340 Ft
      20nm felett egyedi ajánlat
Keményebb felülettel és strukturáltabb dombornyomással rendelkezik, amely nagyon hasonlít a valódi bőrhöz. Rendkívül jól ellenáll a hagyományos és a agresszív foltoknak, amelyek könnyen eltávolíthatók. Matt felület és puha tapintás jellemzi

 

 

ECOTEX 004 1 IM


műbőr
750 g / m2
Tulajdonság: enyhén merev (kemény), 1 IM tanúsítvány, apró textúra
Javasolt felhasználás: ülőfelület kialakítás, bútor
Ár: 1-5nm-ig: 36.100 Ft
      5-20nm-ig: 32.490 Ft
      20nm felett egyedi ajánlat
Ez az alapanyag tűzálló! Kiválóan alkalmazható járműipari, akár légiközlekedési vagy hajózási területen. Utastérben nagy biztonsággal használható! Sokoldalú, ellenálló és esztétikus, valódi bőr hatású alapanyag.

 

 

ECOTEX 005


műbőr
590 g / m2
Tulajdonság: enyhén elasztikus, fényes(lakkozott) felület, sima felület
Javasolt felhasználás: ülőfelület kialakítás, bútor, divat kiegészítők
Ár: 1-5nm-ig: 30.026 Ft
      5-20nm-ig: 27.024 Ft
      20nm felett egyedi ajánlat
Sima, fényes felületű lakkozott hatású, puha mesterséges bőr, leginkább divatipari felhasználásra. Esztétikus, modern anyag, ugyanakkor rendkívül ellenálló, így például egyedi táskák gyártására is alkalmas. Könnyen tisztítható!

 

Ecotex HU Ecotex EN Ecotex DE

Érdekességek:


 

A szintetikus bőr alapanyagok története egészen a ’60‐as évekig nyúlik vissza, amikor is a PVC volt a legismertebb alapanyag. Az akkoriban is igen népszerű és a kor szellemének megfelelő technikai vívmány a Fiat500‐as modell belső kárpitozására kifejlesztett techno szövet alkalmazása volt az első kísérlet annak érdekében, hogy az üléshuzatok ellenállak és könnyen tisztíthatók legyenek. Ekkor indult el a szintetikus vagy eco bőr alapanyagok korszerűsítése, ipari felhasználásra történő kifejlesztése. Napjainkra a szintetikus bőr gyártók elkötelezték magukat arra, hogy olyan alapanyagokat gyártanak, melyek mintázata, strukturáltsága és minősége tökéletesen visszaadja a természetes bőrök érzetét.

Az olasz ECOTEX digitális bőrnyomtatási technológia hosszas fejlesztést követően a 2016‐ os Viscomon mutatkozott be először a digitális nyomtatási szektorban. Nagy érdeklődés övezte a bemutatót, mely után több nagy gyártó is megkereste a fejlesztőket. Végül az EPSON tudta a legjobb műszaki feltételeket biztosítani, így a két gyártó megkezdte az együttműködést, melynek keretében közösen folytatták a fejlesztést. A tesztek során a SureColor S szériás ecosolvent nyomtatóval egy menetben mintegy 1200 m2 szintetikus bőrt nyomtattak ki, nagy színterű és kontrasztos nyomtatási képet produkálva állandó nyomtatási minőség mellett.

A változatos alapanya választék új távlatokat nyit a felhasználók számára és lehetőséget biztosít a gazdaságos üzemeltetés mellett egyedi termékek gyártására a bútoripar, interior design, az autóipar vagy akár az egyre növekvő mobiltelefon kiegészítő gyártás piacán.

Az EPSON SureColor S eco-solvent és az ECOTEX technológiák ötvözése további előnyöket is nyújt a felhasználók számára. A rendszer komplexitása lehetőséget biztosít a digitális nyomtatási szolgáltatás kiaknázására, hiszen az EPSON eco-solvent nyomtatók önállóan is teljes értékűen használhatók plakát, molinó, öntapadós fólia, illetve eladáshelyi POP és POS eszközök gyártásra.